Terminalul de mărfuri în vrac

Amplasat pe malul râului Prut, pe o suprafață de 4 hectare, Terminalul de Marfuri în Vrac din cadrul PILG se află în proprietatea și gestiunea societății Danube Logistics. Prin intermediul terminalului sunt transbordate în mare parte produse de tip cox petrolier, piatra concasata, cărbune și agregate de carieră. Transbordarea este efectuată, cu ajutorul macaralei portuare mobile sau macaralei plutitoare, de pe corăbii direct în camioane,  vagoane de cale ferată sau depozite deschise.

PENTRU MAI MULTE INFORMAȚII:
ÎCS "Danube Logistics" SRL

Str. Mihai Eminscu 9
Chișinau MD-2009,

Republica Moldova

+ 373 22 123 456
+373 22 999 226


Servicii și Instalații Portuare
Ultimele noutăți
Toate noutățile
26.02.2021
AMBASADORUL REGATULUI ȚĂRILOR DE JOS A EFECTUAT O VIZITĂ ÎN PORTUL INTERNAȚIONAL LIBER GIURGIULEȘTI

— 934 mii tone de mărfuri transbordate prin PILG în 2020, în pofida restricționării exporturilor de cereale în a doua jumătate a anului 2020 din cauza secetei severe și a pandemiei de Coronavirus

— Activitățile din cadrul PILG se desfășoară la cote maxime, cu proiecte de construcții pe ultima sută de metri, în curs de desfășurare și altele preconizate pentru viitorul apropriat

— Accesul echitabil al investitorilor la normele de drept în Republica Moldova este amenințat de tentativa continuă de expropriere a intereselor economice ale Danube Logistics Holding BV și ale BERD în Danube Logistics SRL prin intermediul sistemului de justiție din Republica Moldova

 

Chișinău, 26 februarie 2021. Operațiunile și proiectele de construcții din cadrul Portul Internațional Liber Giurgiulești (PILG) au fost subiectele cheie discutate în timpul vizitei Excelenței Sale dl Roelof van Ees, Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România și Republica Moldova, și a dlui Floris van Eijk, Șeful Oficiului Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la Chișinău, în PILG, miercuri 24 februarie. Mathias von Tucher, directorul general al Danube Logistics SRL, a subliniat că PILG continuă să susțină comerțul internațional al Moldovei în pofida provocărilor cauzate de pandemie și, în special, de reducerea cu 50% a exporturilor de cereale (-250 mii tone comparativ cu anul 2019) din cauza nivelului scăzut al recoltei. Cu toate acestea, PILG a reușit să înregistreze un volum de transbordări de 934 mii tone în 2020, demonstrând astfel importanța transportului liber de mărfuri pe nave maritime și fluviale pentru importatorii și exportatorii moldoveni.

 

Domnul von Tucher a declarat că procesul de dezvoltare al PILG este în plină desfășurare, cu noi obiecte în curs de construcție: instalațiile de depozitare a etanolului și vinului sunt aproape finalizate, iar lucrările la o fabrică de presare a uleiului vegetal avansează cu pași rapizi. Pe lângă acestea, alte două companii rezidente intenționează să demareze construcția unor depozite de cereale.

 

Directorul general al Danube Logistics SRL a discutat cu Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos și despre actuala tentativă de expropriere a intereselor economice deținute de Danube Logistics Holding BV și BERD în cadrul Danube Logistics SRL, prin intermediul sistemului judiciar moldovenesc. E.S. Domnul Roelof van Ees și-a exprimat îngrijorarea cu privire la actualele procese de judecată și recentele decizii ale instanțelor de judecată: „Pentru Republica Moldova este crucial să susțină supremația legii și să protejeze interesele legitime ale investitorilor străini în țară. În caz contrar, Moldova va rata investițiile străine directe și posibilitatea de a asigura creșterea economică, care sunt atât de necesare.”

 

Danube Logistics SRL, operatorul și investitorul general al Portului Liber Internațional Giurgiulești, este o societate subsidiară al cărei asociat unic este compania olandeză Danube Logistics Holding BV. Conform unui acord de participare, BERD are dreptul de a beneficia în prezent de 65% din venituri din eventuale vânzări de părți sociale și din dividende aferente participațiunii deținute de Danube Logistics Holding BV în Danube Logistics SRL.

Read more
22.02.2021
PILG A TRANSBORDAT ECHIPAMENT SUPRADIMENSIONAT PENTRU O ÎNTREPRINDERE MARE DE PRELUCRARE A PRODUSELOR ALIMENTARE DIN MOLDOVA

Echipamentul expediat din portul Straubing (Germania) de către compania belgiană specializată în domeniul logisticii „Projects & Industrial Logistics BVBA” a ajuns la destinație în Portul Internațional Liber Giurgiulești (PILG) ieri, 21 februarie, parcurgând traseul pe râul Dunărea timp de 10 zile.

 

Operatorii experimentați de la terminalul de mărfuri din PILG au efectuat cu succes în decurs de 3 ore descărcarea a 8 unități cu o greutate de până la 42 tone, cu ajutorul macaralei noastre mobile pentru încărcături de mare tonaj. Unitățile supradimensionate cu o lățime de până la 7 m au fost încărcate în camioane de mare tonaj pentru a fi transportate ulterior la Südzucker Moldova. Având în vedere lățimea excesivă a acestor unități transbordate, a fost necesar de a construi o ieșire separată temporară pentru a face posibil procesul de transportare.

Read more
16.11.2020
DANUBE LOGISTICS COLABOREAZĂ CU UNIVERSITATEA TEHNICĂ A MOLDOVEI ÎN CADRUL PROIECTULUI „DIONYSUS”

Danube Logistics este partener strategic asociat în cadrul proiectului DIONYSUS, acesta fiind cofinanțat din fondurile UE în cadrul Programului Transnațional Dunărea. Obiectivul proiectului este „integrarea Dunării în mod inteligent și sustenabil în lanțurile de transport multimodale și intermodale”. Danube Logistics a stabilit o relație strânsă de colaborare cu Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), care – în calitatea sa de partener de proiect în cadrul „Instrumentului European de Vecinătate” – gestionează aspectele proiectului DIONYSUS ce țin de Republica Moldova.

 

La 13 noiembrie 2020, în vizită în Portul Internațional Liber Giurgiulești s-a aflat o delegație de la UTM în frunte cu Șeful departamentului Transport, conf. univ., doctor în științe tehnice, dl Victor Ceban. Directorul general al Danube Logistics, dl Mathias von Tucher, a prezentat instalațiile portuare și conexiunile intermodale și multimodale. Participanții la proiect au discutat despre perspectivele și provocările legate de realizarea proiectului, luând în considerație aspectele problematice ce țin de conexiunile interne din Republica Moldova. Danube Logistics salută acest început productiv de colaborare cu experții de la UTM în cadrul proiectului DIONYSUS.

Read more
PREȘEDINTELE IGOR DODON A EFECTUAT O VIZITĂ ÎN PORTUL INTERNAȚIONAL LIBER GIURGIULEȘTI

În cadrul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale care se apropie, actualul Președinte Igor Dodon a efectuat o vizită în Portul Internațional Liber Giurgiulești la 6 octombrie 2020. Mathias von Tucher, Directorul General al Danube Logistics S.R.L. l-a informat pe Președintele Dodon, despre provocările din acest an cauzate de pandemie și de nivelul scăzut al recoltelor, dar și despre transbordarea cu succes a unor noi tipuri de activități operaționale, cum este importul de metal uzat, fontă brută pentru excavatoare nivelatoare, rulouri de oțel și cereale.Â

 

De asemenea, Mathias von Tucher i-a comunicat Președintelui despre numeroasele proiecte investiționale aflate în curs de desfășurare în cadrul Portul Internațional Liber Giurgiulești. În acest context, delegația Președintelui a vizitat șantierul de construcție al Danube Oil Company, companie rezidentă în port care planifică să dea în exploatare în 2021 instalația de presare a uleiului vegetal dotată cu cele mai noi tehnologii.

Read more