Ghid Portuar

La intrarea pe fluviul Dunărea prin canalele Sulina sau Bistroe, vă rugăm să consultați Regulile de navigație pe sectorul maritim al Dunării emise de Administrația Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ). Pilotajul pe canalele Sulina și Bistroe cît și pe sectorul maritim al Dunării până în PILG este obligatoriu. Pentru mai multe informații vă rugăm contactați agentul dumneavoastră de canal Bistroe din Ucraina, sau de canal Sulina din România.
PILG este situat la km 133.8/ mila maritimă 72.2 al fluviului Dunărea, Republica Moldova. Navele sunt obligate să informeze agentul  Danube Logistics imediat ce trec de mila 44 a Dunării. La aproximativ mila 71.5 pilotul portuar PILG va urca la bordul navei, iar un remorcher va ajuta nava să efectueze manevra de acostare finală în PILG. Comandanții navelor vor solicita Căpităniei Portului Giurgiulești permisiunea de intrare și acostare în PILG în canalul VHF 16 înainte de a efectua manevra de acostare finală în port.

Pilotajul în zona PILG este obligatoriu pentru toate navele maritime. Pentru mai multe informatii contactați Agentul Portuar.

Permisiunea de acostare în PILG este oferită navelor ce sunt contractual legate printr-un acord de transbordare sau deservire la terminal încheiat între societatea Danube Logistics și transportator sau compania transportatoare și pentru care s-a acordat în prealabil timp de stalii la terminalul respectiv. Operațiunile de acostare sunt efectuate 24 de ore pe zi, șapte zile în săptămână.
Este obligatorie asistenta unui remorcher pentru navele maritime la acostarea/plecarea în/din dana Terminalului petrolier și asistența a două remorchere este obligatorie pentru navele ce acostează/pleacă în/din dana Terminalului Cerealier / de Containere / de Mărfuri Generale. În timpul apropierii de port, în timpul manevrelor și pentru comunicarea cu remorcherele se va folosi canalul 16, apoi 14 sau conform instrucțiunilor. Acostarea în toate terminalele urmează să fie efectuată cu bordul tribord la cheu (cu prova spre amonte)

La sosirea și plecarea navelor, reprezentanții societății Danube Logistics și reprezentanți organelor de stat (organe vamale, serviciul de grăniceri, capitănie, graniceri si autoritatile sanitare) vor urca la bordul navei pentru procesarea documentelor. Căpitanul navei va trebui să prezinte copiile ștampilate ale documentelor specificate în regulamentul portuar al PILG.
Vă atenționăm asupra faptului că societatea Danube Logistics nu este dispusă să tolereze acte de corupție, orice încălcare urmând să fie comunicate organelor de stat competente.

În PILG sunt înregistrate câteva companii prestatoare de servicii de aprovizionare cu combustibil. În cazul în care nava aflata în PILG necesită aprovizionare cu combustibil, nu ezitați să contactați departamentul de agenturare al societății Danube Logistics pentru a primi lista prestatorilor de servicii cu prețurile respective.

Dacă nava dvs are nevoie de aprovizionare cu produse alimentare sau alt gen de produse, vă rugăm să contactați departamentul de agenturare al societății Danube Logistics pentru a primi oferta de prețuri.

Navele ce fac escală în PILG pot fi alimentate cu apă potabilă și energie electrică la solicitare. Vă rugăm să contactați departamentul de agenturare al societății Danube Logistics pentru a primi tarifele aplicabile.

Cantități rezonabile de gunoi menajer generat de navă pot fi predate în PILG doar cu asistența agentului Danube Logistics, în locurile special amenajate pentru depozitare din PILG. Vă rugăm contactați departamentul de agenturare pentru a primi tarifele aplicabile. Aruncarea/eliminarea oricarui tip de deșeuri generate de nave, reziduuri sau  a deseurilor periculoase este strict interzisă.

Ultimele noutăți
Toate noutățile
19.07.2018
TERMINALUL DESTINAT PRODUSELOR CEREALIERE DE ORIGINE ORGANICĂ OPERAT DE PROGRAIN ORGANIC SRL A FOST INAUGURAT PE TERITORIUL PORTULUI INTERNAȚIONAL LIBER GIURGIULEȘTI

Joi, 19 iulie, ProGrain Organic SRL a inaugurat complexul de procesare, condiționare și depozitare a cerealelor de origine organică pe teritoriul Portului Internațional Liber Giurgiulești. Suprafața totală a terminalului este de 3.250m2 și până în prezent volumul investițiilor a depășit 1.5 milioane dolari. În prezent, 2.000 de tone de cereale organice sunt depozitate în halele de depozitare a noului terminal și așteaptă să fie exportate în țările din Europa de Vest și din Europa Centrală. În acest an compania intenționează să exporte aproximativ 20.000 de tone de produse cerealiere ecologice. ProGrain Organic SRL își exporta marfa în mare parte prin intermediul containerelor maritime în parteneriat cu Danube Logistics SRL, investitorul general și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Read more
19.05.2018
UN GRUP DE STUDENȚI DIN PARTEA COLEGIULUI REGAL DE STUDII ÎN DOMENIUL APĂRĂRII (RCDS) VIZITEAZĂ PORTUL INTERNAȚIONAL LIBER GIURGIULEȘTI

Sâmbătă, 19 mai, un grup de experți civili și militari s-au întâlnit cu reprezentanții Portului Internațional Liber Giurgiulești (PILG), unde Mathias von Tucher, Director Operațional al Danube Logistics SRL, a efectuat un scurt tur al portului și a răspuns la diverse întrebări ai vizitatorilor. Oaspeții din străinătate  au fost bucuroși să afle mai multe despre PILG și despre dezvoltarea acestuia  fiind drept unul din cele mai importante centre logistice din Moldova și din regiune. Vizita oficială în PILG a încheiat vizita de studiu în Republica Moldova, 13-19 mai.

Colegiul Regal de Studii în domeniul Apărare (RCDS) instruiește ofițerii superiori ai Forțelor Armate și ai Serviciului Public în probleme de apărare și securitate internațională la cel mai înalt nivel, în vederea pregătirii pentru funcțiile de vârf. Acesta face parte din Academia de Apărare a Regatului Unit.

Read more
13.06.2018
DANUBE LOGISTICS A ELABORAT RAPORTUL PRIVIND AMPRENTA DE CARBON PE TERITORIUL PORTULUI INTERNAȚIONAL LIBER GIURGIULEȘTI PENTRU ANUL 2017

Danube Logistics a elaborat Raportul privind amprenta de carbon pentru anul 2017 în conformitate cu Protocolul privind gazele cu efect de seră (GHG). Sursele de emisie incluse în raportul privind amprenta de carbon se referă la emisiile de CO2 generate, respectiv, la emisiile echivalente cu CO2. Inventarierea a fost elaborată pentru anul 2017 pe tot teritoriul Portului Interațional Liber Giurgiulești.

În conformitate cu modalitatea de calcul bazată pe control, Danube Logistics a calculat emisiile de CO2 ce rezultă din activitățile operaționale, care pot fi de fapt influențate de companie. Calculele se bazează pe măsurări reale ale consumului de combustibil și energie, asigurând un nivel sporit de precizie a rezultatelor.

Luând în considerare rezultatele acestui raport, Danube Logistics încearcă să identifice măsurile potrivite pentru a reduce emisiile de carbon.

Raport disponibil în secțiunea “Descărcări”

Read more
29.06.2018
PORTUL INTERNAȚIONAL LIBER GIURGIULEȘTI SĂRBĂTOREȘTE ZIUA DUNĂRII

Joi, 29 Iunie în localitatea Giurgiulești, Republica Moldova a fost sărbătorită Ziua Internațională a Dunării. Compania Danube Logistics SRL, investitorul general și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești a organizat pe teritoriul portului un picnic-recepție cu vederea spre Dunăre.

Tradițional, peste 80 de invitați, atât din Republica Moldova, cât și din străinătate au profitat de frumoasa ocazie de a simți adevăratul spirit a Dunării, care leagă cetățenii și afacerile din 10 Țări Europene și oferă Moldovei acees direct spre Marea Neagră. Printre oaspeții evenimentului s-au numărat doamna Angela Sax, președintele biroului BERD în Moldova, doamna Lucy Joyce, ambasadoarea Regatului Unit în Republica Moldova, dr. Julia Monar, ambasadoarea Germaniei în Moldova și Antonio Castillo, șeful biroului BEI în Moldova. Reprezentanți ai aotorităților publice locale cât și primari ai satelor vecine  s-au alăturat domnului Thomas Moser, directorului general Danube Logistics SRL și colegilor săi cu acest frumos prilej.

Oaspeții evenimentului au avut parte de o zi însorită de vară, astfel băuturile răcoritoare oferite de Coca-Cola și vinul de la Vinăria din Vale au fost mai mult decât binevenite.

La fel ca și anul trecut atmosfera festivă a fost asigurată de o trupă de muzică tradițională din Cahul și  “Bunica bate toba” din Văleni, care împreună cu soțul său i-a dilectat pe invitați cu cântece cu colorit tradițional moldovenesc.

Read more