UN EXERCIȚIU ANTITERORISTIC A FOST EFECTUAT PE TERITORIUL PORTULUI INTERNAȚIONAL LIBER GIURGIULEȘTI

Pe data de 25 Serviciul de Informație și Securitate din Rebuplica Moldova (SIS) împreună cu colegii săi din Serviciul de Securitate al Ucrainei au finalizat exercițiul antiteroristic ”Strong Border 2017”.
Scopul exercițiului tactic și aplicativ a fost de a verifica procedurile specifice de gestionare a crizelor și de a identifica cele mai optime soluții de cooperare și interoperabilitate între autoritățile responsabile pentru prevenirea și combaterea antiterorismului.
 
Operațiunea a avut loc în zona frontierei moldo-ucrainene, inclusiv pe teritoriului Portului Internațional Liber Giurgiulești (PILG), unde au fost testate și revizuite mecanismele de alertă și răspuns ale forțelor speciale moldovenești. Departamentul de Securitate al companiei Danube Logistics a perceput acest exercițiu drept o bună ocazie de a testa vigilența personalului în situații neprevăzute. Danube Logistics a găzduit partea oficială a evenimentului, unde rezultatele exercițiului antiteroristic au fost prezentate presei de către Alexandru Balan, vicepreședintele SIS și omologul său ucrainean.