PORTUL INTERNAȚIONAL LIBER GIURGIULEȘTI SĂRBĂTOREȘTE ZIUA DUNĂRII

Joi, 29 Iunie în localitatea Giurgiulești, Republica Moldova a fost sărbătorită Ziua Internațională a Dunării. Compania Danube Logistics SRL, investitorul general și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești a organizat pe teritoriul portului un picnic-recepție cu vederea spre Dunăre.
Tradițional, peste 80 de invitați, atât din Republica Moldova, cât și din străinătate au profitat de frumoasa ocazie de a simți adevăratul spirit a Dunării, care leagă cetățenii și afacerile din 10 Țări Europene și oferă Moldovei acees direct spre Marea Neagră. Printre invitații de onoare au fost Dna. Christine Freilinger, Ambasadoarea Austriei în Republica Moldova, Dna. Lucy Joyce, Ambasadoarea Mării Britanii în Republica Moldova, Dna. Signe Burgstaller, Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova și Dl. Pascal Vagogne, Ambasdorul Republicii Franceze în Republica Moldova. Echipa Asociației Businessului European, autoritățile locale și primarii satelor vecine la fel i s-au alăturat Domnului Thomas Moser, directorului general Danube Logistics SRL și colegilor săi cu acest frumos prilej.
Oaspeții evenimentului au avut parte de o zi însorită de vară, astfel băuturile răcoritoare oferite de Coca-Cola și vinul de la Vinăria din Vale au fost mai mult decât binevenite.
La fel ca și anul trecut atmosfera festivă a fost asigurată de o trupă de muzică tradițională din Cahul și  “Bunica bate toba” din Văleni, care împreună cu soțul său i-a dilectat pe invitați cu cântece cu colorit tradițional moldovenesc.
Reportaj televizat: http://www.prime.md/ro/ziua-internationala-a-dunarii-evenimentul-a-fost-marcat-cu-mare-fast-in-moldova_57897.html