DANUBE LOGISTICS A PARTICIPAT LA EVENIMENTUL CE A DAT START PROIECTULUI DANTE, FINANȚAT DE CĂTRE UNIUNEA EUROPEANĂ

Danube Logistics a fost invitată să participe în proiectul DANTE în calitate de membru asociativ, acest proiect urmărește identificarea și eliminarea barierelor pentru transportul pe căile navigabile interioare a Dunării și a afluenților acestuia. Aceasta fiind o inițiativă comună a sectorul privat și a administrării publice. Proiectul se va desfășura timp de 30 de luni și a început pe 1 Ianuarie 2017.
Proiectul DANTE se va focusa pe 5 domenii tematice
1)      Poliția de Frontieră, taxe și proceduri vamale
2)      Navigare/autoritățile de contrul a traficului
3)      Autoritățile portuare/ Administrația
4)      Căile navigabile și administrarea canlului
5)      Alte autorități ce impun bariere (serviciul fitosanitar, managmentul dizastrelor, etc.)
Bugetul proiectului (aproape 2 milioane de euro) este constituit din contibuțiile din fondurile Uniunii Europene.
Reprezentanții Portului Internațional Liber Giurgiulești au participat la prima întâlnire a grupului de lucru pe 17 Februarie 2017 în Budapesta. Pe Parcursul evenimentului partenerii din țările bazinului Dunărean au discutat probleme ce țin de îmbunătățirea procedurilor administrative și a proceselor ce țin de transportul pe căile navigabile interne a Dunării. Rezultatele proiectului vor consolida pozițiile companiilor ce folosesc Dunărea și afluenții săi în operațiunile de logistică, contribuind la dezvoltarea economică și crearea locurilor de muncă în regiune astfe îmbunătățind eficiența în domeniul administrării publice.
Pentru Danube Logistics acest proiect este o bună oportunitate de a stabili relații de parteneriat atât cu reprezentanții porturilor Dunărene, cât și cu alți parteneri ai proiectului DANTE. Danube Logistics susține transportul ecologic și sigur pe Dunăre.