A CRESCUT EXPORTUL DE VIN ÎN FLEXI-TANKURI PRIN INTERMEDIUL PORTULUI INTERNAȚIONAL LIBER GIURGIULEȘTI

În primele 10 luni ale anului 2017 exportul de vin în flexi-takuri prin intermediul Portului Internațional Liber Giurgiulești (PILG) aproape că s-a dublat în comparație cu acceași perioadă a anului precedent. Flexi-tankurile sunt instalate de către compania Danube Logistics SRL în containerele maritime de dimensiuni standart pentru transportarea cost-eficientă a produselor nepericuloase în stare lichidă. Printre astfel de produe se numără: vinul, apa, uleiu vegetal și concentratele de sucuri din fructe. Transportând vinul în flexi-tankurile cu o capacitate de 24.000 de litri exportatorii de vin în vrac reduc semnificativ cheltuielile legate de logisică.
La compartimentul de export în flexi-tankuri compania Danube Logistics SRL cooperează cu Transocean Bulk Logistics, o subsidiară a companiei JF Hillebrand , fiind un lider la nivel mondial în sfera serviciilor de logistică de băuturi. Pănă acum cele mai populare destinații de export de vin în flexi tankuri prin intermediul PILG au fost Germania, Marea Britanie, Canada și China.
Compania Danube Logistics SRL este un furnizor de srevicii logistice multimodale, la fel și investitorul principal și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești.