SEIZE
THE OPPORTUNITY
Despre PILG

Întreaga suprafaţă a Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti (PILG) este amplasată pe secțiunea maritimă râului Dunărea. Graţie amplasării sale adâncimea disponibilă a apei este de până la 7m. PILG este capabil să primească atât nave fluviale, cât şi nave maritime. În acest context, PILG reprezintă pentru clienţii săi:

O zonă excelentă pentru dezvoltarea afacerii, datorită poziţionării sale strategice, infrastructurii de transport trimodale, mediului de preţ rentabil, precum şi regimului fiscal şi vamal unic.

Un centru regional de logistică la frontiera Uniunii Europene cu acces la căile de comunicaţie terestră, calea ferată cu ecartament îngust și larg, la felși la căile de comunicație fluvială şi maritimă.

Unicul punct fluvio-maritim direct de distribuţie şi transbordare în/din Republica Moldova.

Arată
LOCAȚIE

Portul Internațional Liber Giurgiulești (PILG), este situat la km 133.8 (a 72.2 milă maritimă) de Marea Neagră pe fluviul Dunărea. PILG, beneficiază de o poziție strategică datorită amplasării la hotarele Moldovei cu România și Ucraina.Datorită accesului direct la Marea Neagră pe nave maritime și la țările amplasate pe canalul Dunăre pe barjele fluviale, precum și datorită accesului la conexiunile de cale ferată spre fostele țări CSI si țările membre ale Uniunii Europene PILG se transformă într-un centru logistic de importanță majoră nu doar pentru Moldova, dar și pentru întreaga regiune.

Ascunde
Ultimele noutăți
Toate noutățile
14.04.2019
Transbordările de mărfuri prin intermediul Portului International Liber Giurgiulesti au depășit 1 milion de tone in 2018

Pe parcursul anului 2018 transbordările de marfuri prin Portul Internațional Liber Giurgiulești (GIFP) au crescut cu peste 10%, până la un nou record de 1 050 000 de tone.

«Anul trecut a fost notată o creștere semnificativă a transbordărilor de mărfuri solide în vrac, în special  pietriș, cărbune și ingrașăminte minerale. Datorită creșterii cererii de transbordare și de închiriere a  terenurilor din business parcul PILG, planificăm să dublăm capacitatea terminalului multifuncțional pentru mărfuri uscate prin   achiziționare de echipamente suplimentare, precum și construirea unui alt chei.» A menționat Mathias von Tucher, directorul general al Danube Logistics SRL, investitorul general și operatorul GIFP.

Pe parcursul anului 2018 Portul Internațional Liber Giurgiulești a operat exporturi de mărfuri în 53 de țări și respectiv importuri din 33 de țări. 76% din importurile prin GIFP provin din Uniunea Europeană,  totodată și 57% din exporturi au fost destinate Uniunii Europene.

Danube Logistics SRL este o entitate deținută în întregime de compania olandeză Danube Logistics Holding BV, în timp ce interesele economice asociate participației  Danube Logistics Holding BV în Danube Logistics SRL sunt partajate cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Read more
21.03.2019
MATHIAS VON TUCHER A FOST DESEMNAT DIRECTOR GENERAL ÎN CADRUL COMPANIEI DANUBE LOGISTICS SRL

Danube Logistics Holding BV  l-a desemnat pe Dr. Mathias von Tucher in calitate de nou director general al Danube Logistics SRL – operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești. Mai mult de cinci ani Dr. Mathias von Tucher a deținut mai multe funcții de conducere în cadrul companiei Danube Logistics SRL, după care, în luna martie a anului curent (2019) a fost promovat la funcția de director general. Înainte de a se alătura la Danube Logistics SRL, Mathias von Tucher a fost director general al unei companii germane de inginerie și a deținut mai multe funcții de conducere la BMW Group. Mathias von Tucher deține gradul de doctor în administrarea afacerilor și geografia economică obținut cu mențiune la Universitatea Ludwig Maximilian din Munchen.

Read more
09.04.2019
Prima transportare fluvială de cereale organice în vrac efectuata de către ProGrain Organic

În data de 5 și 6 aprilie 2019, Danube Logistics pentru prima dată a operat cereale organice în vrac, destinate transportării fluviale pe Dunăre, în numele grupului moldo-olandez ProGrain Organic, rezident al Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Boabele de soia organică au fost cultivate de ProGrain Organic si  consolidate în depozitul său certificat conform standardelor  GMP, aflat pe teritoriul  Business Parcului din PILG. Încărcarea boabele de soia a fost realizată prin terminalul de mărfuri generale, cu utilizarea unui bunker special prin care s-a descărcat marfa transportată cu camioane de la depozit  pe chei, si ulterior transbordată în magazia navei.

Destinația finală a celor 1200 tone de boabe de soia organică este Austria. Transportarea boabelor organice pe Dunăre în amonte spre Europa Centrală si de Vest este o oportunitate de business minunată si inofensivă pentru mediul înconjurător.

Read more
19.07.2018
TERMINALUL DESTINAT PRODUSELOR CEREALIERE DE ORIGINE ORGANICĂ OPERAT DE PROGRAIN ORGANIC SRL A FOST INAUGURAT PE TERITORIUL PORTULUI INTERNAȚIONAL LIBER GIURGIULEȘTI

Joi, 19 iulie, ProGrain Organic SRL a inaugurat complexul de procesare, condiționare și depozitare a cerealelor de origine organică pe teritoriul Portului Internațional Liber Giurgiulești. Suprafața totală a terminalului este de 3.250m2 și până în prezent volumul investițiilor a depășit 1.5 milioane dolari. În prezent, 2.000 de tone de cereale organice sunt depozitate în halele de depozitare a noului terminal și așteaptă să fie exportate în țările din Europa de Vest și din Europa Centrală. În acest an compania intenționează să exporte aproximativ 20.000 de tone de produse cerealiere ecologice. ProGrain Organic SRL își exporta marfa în mare parte prin intermediul containerelor maritime în parteneriat cu Danube Logistics SRL, investitorul general și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Read more